Kurum Adı : Halk Eğitim Merkezi
Faks : 0 232 342 87 52
WEB Adresi : http://bornovahem.meb.k12.tr
Adres : Mustafa Kemal Caddesi, No13 Bornova / İZMİR

Her zaman, her yerde, herkese yaşam boyu eğitim vermektir.

MİSYON
Bütün kursiyerlerin; ülkesini seven, Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılaplarına sahip çıkan, bilimsel ve akılcı düşünen, problemlerini çözme becerisi kazanan,toplumu oluşturan bireylerin bir bütünlük içerisinde yaşayacağına inanan, ürettikleri hizmet ve ürünlerden geçimini sağlayıp, yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiye katkı sağlayabilen, teknolojinin insanlara hizmet verebilen bir araç olduğuna inanıp, amaçlarına ulaşmada yeterli çabayı gösterebilen, onların bilgili, becerili ve kendine güvenen birey olarak yetişmelerine fırsat tanımak ve onlara çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler ve davranışlar kazandırmaktır.

BAŞARILAR
2006 Şubat ayından itibaren Açık İlköğretim ve Açık Lise öğrencilerinin tüm kayıt,kayıt yenileme işlemleri ile tüm özlük işleri Halk Eğitimi Merkezlerine verilmiş bizde Bornova´da yaklaşık 4.000 öğrenciye 2007 "de yapılan yeni açıköğretim büromuzla hizmet vermekteyiz. Unutulmasın ki Halk Eğitim Merkezleri halkın eğitimi için vardır ve bu kutsal Eğitim görevini başarı ile sürdürmektedir. Bornova halkını açılacak olan kurslarımızdan yararlanmaya davet ediyoruz. Henüz hiçbir şey için geç değildir ve öğrenmenin yaşı yoktur.

Öğretmen Sayısı : 8
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 14145
Öğretim Şekli : TAM GÜN TAM YIL
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 09:00 le 21:00 arasında farklı ders grupları bulunmaktadır.
Derslik Sayısı : 5 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 4
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi : YOK
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Kalorifer (Dağalgaz)

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Merkezde
Ulaşım : Bornova Merkeze çok yakın bir mesafede oluş tüm ulaşım olanaklarından faydalanıla bilinmektedir.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : 1800´lü yıllarda yapılan ve Levanten köşkü olarak kullanılan binamız, 1963 yılından itibaren HALK EĞİTİM MERKEZİ olarak hizmet vermektedir. Kurumumuz Yaygın Eğitim Kurumu olup, her yaştaki insanlarımıza başta Mesleki ve Teknik Kurslar, Okuma - Yazma Kursları, Genel Kurslar olmak üzere 950 den fazla branşta ve bunların dışında toplumun ihtiyaç duyduğu her türlü kursu açma yetkisine sahiptir.

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR
: